My absolutely student =)

Assalamualaikum wbt..

Wah sgt lama rasanya xupdate blog ni. Rsanya last update is on Ramadhan. Haru sungguh tengok blog Mz ni hee. However i miss my blog too much. Ermm disebabkn esok cuti, so Mz rasa mcm nak tulis something bout my student. Owh ye, utk pengetahuan.. Mz bkn lg guru sekolah taw! Tp dah brtukar kerja ke bahagian management plak sambil2 tu mngaja kelas malam. So excited sbnrnya mngaja kelas tusyen malam ni. But one thing got me feel sooo tired and sooo mad is bout my student. She’s da one of my arithmetic clas. Masa mula2 Mz mngaja, dia sgt excellent n bley dikatakan she’s da best in my clas & utk pengetahuan semua jgk, she’s got A+ for dis subject on my test. How’s amazing! 

But…ada satu perkara yg Mz rasakan pd budak ni. Tadi bila Mz bagi buku baru utk level 2, dia xdpt nk catch up sbbnya dia xingat formula yg lepas. I dun know why bcoz she’s one of my feveret student, so i feel so down. Bila dia da mcm malas nak buat even she’s know what to do, Smpai Mz terkeluar prkataan “I’m bubbling u oke, so please stop it”- dgn nada yg sgt marah dan geram. Itu je yg Mz ingt, prktaan lain tu dah lupa sbb ntah pape la yg Mz bebelkn kt student Mz td. Huh! tersangat la haru rasanya Mz mlm ni. Dis is my first ‘haru-biru’ day bcoz of her since i’m teach here.

Dlm fikiran Mz ni ade dua kmungkinan, either she’s soo tired bcoz she’s alwayz be forced by her mother or she did not understand what i’m explained to her. Kalau korg duk kt tempat Mz agaknya apa yg korg buat ye?  Ermm so da solution is…i have to give her more revision clas.  Indeed i have to do 50-100 question bout da past chapter to do as a test for her. Ermm bley la kot..

Pada Mz, kepintaran kanak2 ni pelbagai. Mungkin satu sudut dorg bijak dgn hanya teori shj iaitu melalui pembacaan, ade jgk yg bijak dgn praktikal iaitu melalui aplikasi dan ade jgk dgn cara kedua2nya skali. But i’m still confuse, what categorize is she??

Apa pun keadaannya, Mz tetap bersyukur sebab sekurg2nya dia xkurang ajar dgn Mz malah slalu ucap ‘thank u’ setiap kali kelas tamat. Moga Allah sentiasa mmberikannya kemudahan dlm mempelajari setiap ilmu dariNya. Teringat plak pd satu hadis nabi yg budak 5tahun belajar di PASTI. 

“Ilmu itu wajib dituntut oleh setiap muslim lelaki dan perempuan.”

May Allah bless u dear..My absolutely student =) soo adorable..